Film in je Vak

Leerlingen zijn meer en meer bezig met film. Ze filmen zichzelf en hun vrienden, sommigen vloggen via Instagram, TikTok of YouTube. Al doende maken ze zich allerlei filmtechnieken eigen en vaak zijn ze handiger met die technieken dan hun docenten op school.

Zou het niet geweldig zijn om al die vaardigheden in te zetten in het onderwijs? En niet alleen bij CKV, maar ook binnen andere vakken!

Hoe werkt deze site?

Hoe werkt deze site?

Tutorials

De tutorials staan centraal. Tutorials zijn korte video’s waarin iets wordt uitgelegd zodat je het jezelf kunt aanleren.

Onze tutorials gaan over allerlei onderdelen van filmmaken. Hoe je een stop motion film maakt, maar ook hoe je een interview filmt. De tutorials kun je los inzetten in een eigen filmopdracht.

Lesideeën

Je kunt je ook laten inspireren door de lesideeën per vak.

Bij de lesideeën vind je handige lesbladen en lessen in LessonUp.

Alle voordelen op een rijtje!

Alle voordelen op een rijtje!

Filmen gaat over meer dan alleen iets vastleggen op camera. Je leert voorbereiden, plannen, samenwerken, creatief denken, presenteren en een verhaal vertellen. Je leert zorgvuldig te werken, te experimenteren en iets te verbeteren.

Door films te maken ga je zelf kritischer kijken naar film en vragen stellen bij hoe en waarom iets gemaakt is. En of het ook anders had gekund.

En last, but not least: filmmaken is leuk. En wanneer iets leuk is, leer je beter!