Over Film in je Vak

Film in je Vak is ontwikkeld door Bekijk ‘t

dé expert in filmeducatie op het vmbo!

Film in je Vak is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met VO-docenten op twee verschillende scholen, het Montessori Lyceum Amsterdam (MAVO) en het Johannes Fontanus College in Barneveld. De website en methode zoals je deze nu ziet, kent een onderzoeksperiode van twee jaar.

In die periode zijn actieve filmlessen ontwikkeld en uitgevoerd tijdens verschillende vakken. De lessen én de praktijkervaring hebben geleid tot tutorials, lesideeën, LessonUps en trainingen. De eindsprint van het project is in samenwerking met het Netwerk Filmeducatie en Lessonup tot stand gekomen. We delen onze methode graag zoveel mogelijk, door middel van de Film in je Vak website. Vooral omdat wij geloven in actieve filmeducatie, voor zoveel mogelijk leerlingen in Nederland.

Je vindt op deze site alles om zelf aan de slag te gaan met actieve filmopdrachten in je les. Maar mocht je ons in willen schakelen om mee te denken, dan kan dit ook. We geven regelmatig docententrainingen en presentaties over het gebruik van Film in je Vak. Zo kun je in een halve studiedag de motivatie voor filmonderwijs bij je collega’s enorm boosten en werken jullie misschien binnenkort wel met vakoverstijgende filmopdrachten!

Heb je interesse? Mail dan naar ellenoor@bekijkt.nl.

Over Bekijk ‘t

Bekijk ’t biedt al meer dan twintig jaar CKV-projecten aan voor het voortgezet onderwijs op het gebied van film- en media-educatie. Projecten waarin film, theater, dans en muziek bij elkaar komen. We organiseren losse workshops, projectdagen, projecten op maat, of een doorlopende leerlijn over meerdere jaren.

We bieden workshops en projecten aan voor alle onderwijstypes, maar zijn experts in cultuureducatie op het vmbo. Het is onze overtuiging dat jongeren, vooral op het vmbo, meer kunnen dan wat er van ze wordt verwacht. Door hen serieus te nemen als creatieve makers krijgen ze meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

De projecten van Bekijk ‘t sluiten aan bij de media die onze jongeren kennen en ook zelf graag gebruiken. Onze lessen zijn altijd praktisch, fun en actief. Leerlingen werken toe naar een professioneel eindresultaat waar ze trots op kunnen zijn.

Ben je geïnteresseerd in onze lessen, workshops en projecten? Of wil je ons beter leren kennen? Kijk dan eens op www.bekijkt.nl of neem contact met ons op via info@bekijkt.nl.

Film in je Vak is financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De methode is tot stand gekomen in samenwerking met docenten van de MLA Mavo in Amsterdam en het JFC in Barneveld. Met dank aan het Netwerk Filmeducatie en LessonUp.

Film in je Vak training!

Wil jij jouw filmvaardigheden een boost geven? Boek dan de docententraining Film in je Vak!