Tutorials

Tutorials

Tutorials zijn korte video’s waarin iets wordt uitgelegd of voorgedaan zodat je het jezelf kunt aanleren. Je kunt de video terugkijken, wanneer je iets niet direct begrijpt. Of je zet hem even op pauze. Leerlingen vinden dit fijn, omdat ze op hun eigen tempo kunnen kijken, luisteren en leren. Onze tutorials zijn Nederlandstalig en gaan over filmmaken.

Kies een afspeellijst met een serie tutorials

De tutorials vind je in de afspeellijsten, in de juiste volgorde rondom een bepaald thema. Zo kun je starten bij de basis, maar is er ook een afspeellijst over special effects of het maken van een reportage. 

De basis

Deze filmtutorials zijn perfect om mee te starten. De basis van het filmmaken wordt eenvoudig én leuk uitgelegd. Leer meer over o.a. filmkaders, tegenlicht en camerabeweging.

Reportage maken

Deze filmtutorials helpen je bij het maken en monteren van een reportage. Van het bedenken van een onderwerp tot eindmontage: alles komt aan bod.

Tutorials door Mo

Film in je vak training!

Wil jij jouw filmvaardigheden een boost geven? Boek dan de docententraining Film in je vak!

Filmscène maken

Deze filmtutorials helpen je bij het maken en monteren van een scène in een film. Van het bedenken van het verhaal tot de eindmontage: je leert het allemaal!

Special effects

Wil je weten hoe je een film extra spannend of grappig kan maken? Deze filmtutorials helpen je bij het gebruiken van special effects: stop motion en green screen!

Lesideeën

Wil je praktische voorbeeldlessen die je direct kunt toepassen? Neem dan een kijkje bij de lesideeën!
Hier vind je handige lesbladen en LessonUp lessen.