filmlessen

De introductie

Filmlessen

Menu

Alle FIlmlessen

1. Algemene filmvaardigheden

2. Maken van een fictiefilm

3. Maken van een reportage

4. Maken van een stopmotion film

5. Techniek en delen

Filmlessen

De lessen die hier beschreven staan, zijn ontwikkeld om met iPads uit te voeren. Maar andere tablets, mobiele telefoons of camera’s kunnen natuurlijk ook worden gebruikt. De apps zijn misschien net wat anders, maar de basis blijft hetzelfde.

Het grote voordeel van werken op een tablet is dat je er mee kunt filmen én monteren. Hierdoor hebben leerlingen sneller resultaat en krijgen ze makkelijker inzicht in hoe ze hun film kunnen verbeteren.

Voor de instructie aan je leerlingen kan je de video’s gebruiken die je op deze site vindt. Maar wat ook goed werkt is om je tablet met een HDMI-kabel of Apple TV aan te sluiten op een digibord of beamer. Zo kun je leerlingen goed instrueren en kan je ook makkelijk resultaten terugkijken.

Veel apps zullen al bekend zijn bij de leerlingen. Ze gaan er makkelijk mee aan de slag omdat een tablet doorgaans ontzettend intuïtief werkt. Wat ze vaak nog wel moeten leren is de filmtaal en het vertrouwen dat ze zelf een goede film kunnen maken. Er is voorbereiding nodig, samenwerking en een praktische aanpak. Dat leren ze in deze lessen.